23 Kasım 2017 Perşembe

CEP TELEFONLARINDA HAFIZA SAHTEKARLIĞI


Bu güne kadar belkide hiç sorgulamadığımız, yada sorgulamaya cesaret edemediğimiz veya demek ki böyle olması lazım dediğimiz çok önemli bir konuyu tartışmaya açıyorum.
 
Aşağıda bahsedeceğim konu aslında çoğumuzun ortak sorunu ve bunu artık dillendirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum ve bu yazıyı mutlaka paylaşmanızı rica ediyorum.

Cep telefonu alacaksınız. Kaç çekirdek olduğunu, işlemcisinin ne olduğunu, hafızasını, ram belleğini, ekran çözünürlüğünü, batarya kapasitesini, pil ömrünü ve daha bir çok özelliğini araştırıyoruz. Hatta hafızası fazla olması için 200-300
tl fazla ödüyoruz. Peki 32 GB diye aldığınız telefon, kaç GB. Sebep?
 *İşletim sistemi için kullanılmış alan. Hadi bunu kabul edelim.
Hafızanın büyük bir kısmı buna ayrılmış.

*Şimdi gelelim en büyük probleme. Telefonda yüklenmiş onlarca uygulama. Bir çoğunun ne olduğunu bilmiyoruz, bir çoğunu da hiç kullanmıyoruz. Ve bu uygulamalar neredeyse her gün güncelleniyor, internetimizi tüketiyor.
Neden bu duruma hiç ses çıkarmıyoruz? Hem telefonumuzun hafızası çalınıyor, hem de internetimiz harcanıyor.  Telefon üreticilerinin dikkatini çekmek için bu yazıyı paylaşalım.

Dünya genelinde bu sıkıntıyı duyurmak için yazımızı İngilizce’ye de çevirdik.  Yabancı gruplar ve sayfalarda paylaşmak isterseniz İNGİLİZCE YAZI İÇİN TIKLAYIN
EN ÜSTTEKİ PAYLAŞ BUTONLARINI KULANIN
TELEFONUNUZUN KULLANILABİLİR HAFISASINI YORUMLARA YAZABİLİRSİNİZ

DİĞER REKLAMLAR

CEP TELEFONLARINDA HAFIZA SAHTEKARLIĞI
4/ 5
Oleh